AKT :n lakko vaikeuttaa postin toimituksia (15.2.-21.2.2023)

Julkaistu 15.2 2023

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n keskiviikkona 15.2. alkava lakko sekä Posti- ja logistiikkaunionin PAU:n torstaina 16.2. alkava tukilakko vaikeuttaa postin toimituksia. Lakoilla on vaikutuksia ainakin Postin kuljetus- ja terminaalitoimintoihin sekä kotimaan ja ulkomaan lähetyksiin aiheuttaen häiriöitä ja viiveitä postin toimituksiin. Lakon ja tukitoimien takia pakettien, kirjeiden, lehtien sekä ulkomailta saapuvien ja lähtevien lähetysten kulku viivästyy useista päivistä yli viikkoon. Sama arvio koskee myös rahtikuljetuksia. Lakon on arvioitu päättyvän 21.2.2023.

> Postin tiedote 16.2.2023

Suosittelemme ajalla 16.2.-21.2.valitsemaan toimitustavaksi Matkahuollon noutopiste- tai kotiinkuljetuspaketin joihin lakko ei vaikuta tai vaikuttaa hyvin vähäisesti.

Auto- ja kuljetusalan lakko ei koske Matkahuoltoa. Matkahuolto kuljettaa paketit normaalisti lakon aikana. Myös Matkahuollon asemat ja palvelupisteet palvelevat normaalisti. Poikkeuksen muodostavat noin 100 kauppaa, joista ei voi lakosta johtuen noutaa paketteja 9.–10.2.2023. Matkahuolto viestii näistä tilanteista erikseen tekstiviestillä niille asiakkaille, joilla on noutamattomia paketteja näissä pisteissä. Matkahuolto jatkaa myös automaattisesti säilytysaikaa, jos se on menossa umpeen kyseisinä päivinä.

Selaa tuotemerkkejä